Har man Sveriges största glasberg utanför fönstret kommer snabbt idéerna om olika användningsområden. Det var så vi började utveckla Hasopor Skumglas till ett innovativt och alternativt hållbart lättfyllnadsmaterial för små och stora infrastruktur och anläggningsprojekt. Att fördelarna och användningsområdena skulle vara så många anade vi bara i starten 2008.

Hasopor ligger strategiskt beläget i Hammar, landets demografiska mittpunkt och Sveriges absoluta centrum när det gäller glasåtervinning. 94 procent av allt förpackningsglas i landet återvinns, och hamnar här tack vare vår partner Svensk Glasåtervinning AB. Vi har bokstavligen råvaran i huset, och många expansiva urbana tillväxtregioner inom vår aktionsradie.

Hasopor är ett helsvenskt ägarlett företag, utvecklat av människor med ambition att tillfredsställa dagens behov, utan att äventyra kommande generationers möjligheter.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Tillsammans med branschkollegor i Europa bedriver vi olika tekniska projekt, för att utveckla skumglasets användningsområden, bredda produktutbudet och förfina produktionsmetoderna med fokus på ett hållbart kretsloppstänkande. Vi är övertygade om att skumglas bara sett en början, som ingående komponent i den moderna samhällsbyggnaden.

Samarbetspartners

Tillsammans med viktiga partners pågår utvecklingsprojekt med mål att ytterligare öka skumglasets prestanda och upplevda värden.

Svensk Glasåtervinning och Glafo (Glasforskningsinstitutet) är några exempel på samarbeten.

Film som beskriver Svensk Glasåtervinnings verksamhet